Semakin berusia orang perempuan ini, semakin tinggi potensinya memiliki kulit wajah yang berjeragat jika tidak diberi perhatian khusus dalam penjagaan wajah sedari awal.

Sebelum ia menjadi masalah besar buat kita, petua orang dulu-dulu dalam merawat wajah untuk kekal bersih, berseri, kurang sunburn dan sekali gus memudarkan jeragat jika ada hanya dengan menggunakan kentang.

Hendak tahu detail tentang petua ini, ia telah pun dikongsikan di akaun fb No Or . Jom semak.

PETUA HILANGKAN JERAGAT

Dah lama dah, nak share petua best ni, tapi semenjak dua menjak ni kebizian melanda. Tak sempat nak ambik gambar bagai. Petua ni memang best sesangat. Especially untuk orang yang memang ada masalah jeragat. Petua yang cuma guna 2 bahan je tau.

Okey jom tengok apa bahannya .

KIUB MASKER KENTANG

Bahannya :
Kentang
Lemon
Bekas kiub ais

Caranya:
– Parut kentang hingga halus
– Campurkan dengan perahan lemon
– Gaul sebati, lepastu masukkan dalam bekas kiub ais

CARA NAK GUNA kiub masker:
1. Cuci muka bersih
2. Ambil kiub kentang, sapu pada muka perlahan-lahan. Sapu rata keseluruhan muka. Sapu sampai kiub tu semua cair.
3. Bilas dan cuci muka dengan air bersih.

** Boleh di lakukan setiap hari.

Petua ni sesuai jugak untuk hilangkan sunburn tau, bagi orang yang hari-hari terdedah pada cahaya matahari tu..

Nak tau tak kenapa Cik No guna kentang?

Haaa, sebab kentang ni tinggi antioksida untuk singkirkan jeragat tu. Kentang ni jugak boleh halang terbentuknya pigmentasi, alaa yang lingkaran gelap hitam tu.

Bila kentang dah bergabung dengan lemon lagi lah kuasa dua kan! Tu yang dapat kesan super power best tu. Lemon ni sendri pun mampu pudarkan jeragat. Dalam lemon ada agen pemutih untuk bagi kulit kita jadi cerah dan bersih.

Sumber : No Or