Tak cukup tidur antara faktor kenapa boleh berlaku nya eye bag atau lebam di bawah mata. Walaupun ia tidak mengganggu tugas harian, namun wajah anda tampak tidak bermaya.

Namun adanya kantung atau lebam di bawah mata anda membuatkan anda kelihatan seperti seseorang yang tidak mendapat rehat yang cukup dan menunjukkan yang anda sedang mengalami sedikit tekanan.

Jom cuba petua yang dikongsikan oleh Habibah Badar Bajrai menerusi facebooknya.


TIPS MURAH DAN MUDAH HILANGKAN EYE BAG

Akhirnyaaaa. Kak Bib jumpa gak ngan petua yang senang dan serasi nak hilangkan eyebag ni.

Eye bag ni dah lama sangat bergantung kat bawah mata ni. Nak jual takde sapa nak beli. Nak sedekah pun takde yang sudi.

Dah cuba macam macam petua. Tepek timun, letak kentang, letak teh uncang. Eye bag ni tak jugak kurang. Degil yakmat.

Last last, jumpa tips omputeh ni. Guna sudu jekk. Pergh, tak sangka. Yang paling simple ni la yang paling best. Sekejapan jek eyebag tu jadi kurang sesangat.

Korang cuma kena ada sudu makan tu ha. Masukkan kejap dalam freezer. Agak agak dalam 5 minit jek dah cukup.

Pastu, keluarkan. Belah belakang yang melengkung tu kita tekapkan kat mata. Biar jek sampai sudu tu hilang sejuk.

Aritu eyebag kak Bib size L. Bila ulang ulang buat, terus jadi size S. Memang amazing betul la.

Ingat tau. Tekapkan sudu tu kat mata. Bukan korek mata. Kang, lain lak jadinya.

Jangan lupa #share tips ni supaya dapat tolong kengkawan kita yang ada eyebag gak. sPastu jangan lupe follow Habibah Badar Bajrai untuk tips dan petua petua jimat yang lain tau. ☺️

#EyeBag