Memang simple dan sedap. Rasa macam tak cukup sebalang, bagi anda yang alah pada kekacang boleh cuba resipi biskut Floretina ini.

Jom tengok resipi perkongsian puan Rohani Ronnie. Mudah, cepat tetapi sedap.

Resipi Biskut Florentina Guna Cornflakes Ganti Kekacang, Lagi Jimat. Mudah, Sedap & Rangup!

CARA BUAT BISKUT FLORENTINA GUNA CORNFLAKES. MUDAH, SEDAP & RANGUP!
Hari ni saya try buat biskut florentina dengan menggunakan cornflakes instead of kekacang.

Saya cuma tabur badam nips, lebihan bahan buat kuih raya.

So, memang tak nak membazir. Guna apa yang ada je.

Resipi Biskut Florentina Guna Cornflakes Ganti Kekacang, Lagi Jimat. Mudah, Sedap & Rangup!

Ads

 

Bahan-bahan

Tepung florentina 2 cawan
Cornflakes baby (saiz kecil) 4 cawan
Badam nips (boleh tabur ikut suka)

Cara-caranya

Ads

Gaul semua bahan masukkan dalam papercup.

Resipi Biskut Florentina Guna Cornflakes Ganti Kekacang, Lagi Jimat. Mudah, Sedap & Rangup!
Atau boleh ratakan atas dulang jika tak nak guna papercup.

Resipi Biskut Florentina Guna Cornflakes Ganti Kekacang, Lagi Jimat. Mudah, Sedap & Rangup!
Kemudian bakar 180 darjah Celcius selama lebih kurang 20 minit

Ads

Resipi Biskut Florentina Guna Cornflakes Ganti Kekacang, Lagi Jimat. Mudah, Sedap & Rangup!
Kalau guna papercup, tunggu sejuk baru keluarkan.
Kalau buat yang perlu potong, pastikan potong sebelum sejuk.

Resipi Biskut Florentina Guna Cornflakes Ganti Kekacang, Lagi Jimat. Mudah, Sedap & Rangup!

Siap!

Inilah hasilnya.

Resipi Biskut Florentina Guna Cornflakes Ganti Kekacang, Lagi Jimat. Mudah, Sedap & Rangup!

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI