Kalau ada yang menegur badan nampak berisi, kita orang perempuan memang tak senang duduk jadinya. Lagi-lagi kalau dikatakan mengandung tapi hakikatnya diri kita bukanlah mengandung tapi buncit, lagilah terasa di hati kita, betul tak?

Jadi sewajarnya kita ambil teguran tersebut dari sudut positif untuk kita segera lakukan sesuatu untuk kembali langsing.

Selain perlu bersenam dan kawal pengambilan makanan, elok juga kiranya amalkan petua ini dengan makan herba. Nak tahu lanjut proses penyediaanya, ini perkongsian penuh daripada Siti NurJannah. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat.


Saya kongsikan balik petua ni…yep petua ni lah yang saya ikut lepas beranak anak kedua,memang menjadi…

Sebab time tu pantang anak kedua ni dulu saya tak pantang betul2 sampai la masuk keje ada sorang member cakap ‘asal perut k.anna nampak macam pregnant lagi? hahaha..maksud dia buncit la…hahah…time tu memang rasa segan pun ada,tapi kita ambik positif dengan teguran dia

Cari la petua dalam fb, jumpa hat ni…try lah…tak sampai seminggu boleh kempiskan perut dengan petua ni,yang tu paling penting bagi wanita yang lepas bersalin akan ambik berat bahagian perut dahulu…betul tak…baru lah kita jaga bahagian2 lain…ni laki perempuan,kahwin ke blum boleh cuba…blend pun boleh…saya dulu blend je…

PETUA KEMPISKAN PERUT & BUANG ANGIN DALAM BADAN

Pernah tak korang kena tegur dengan suami perut korang buncit lepas bersalin?
Kawan selalu tegur ” eh ko mengandung lagi ke?Brape bulan?” Faham sangat perasaan ni time tu jugak rasa nak menyorok masuk dalam kain .
Masalah lemak tepu memang susah nak sental kan?Nah,baca dengan perlahan & tenang.

IKLAN

Kak ju nak share dengan korang jamu homemade nih.Bahan bahan depan mata kita jer.Tak susah pun nak buat.Yang penting jimat& berkesan.Rajin dengan malas jer.Betul tak?

Bahan bahan

3 sudu halba yang direndam selama 2 minit.
3 cm halia.kalau ada halia muda lagi elok
4 ulas bawang putih
15 biji lada hitam

Cara cara
Toskan halba yang direndam tadi.Masukkan kesemua bahan dalam lesung dan tumbuk sehingga lumat.

Kemudian gentel bulat bulat kecil macam maajun .
Simpan dalam peti dalam satu bekas.

Cara makan
2 biji pagi& 2 biji malam selepas makan

Khasiat
Makan secara konsisten , perut akan kempis & angin akan keluar.

Pantang larang
Ibu mengandung tidak sesuai
Ibu menyusu sesuai amal bila anak hilang kuning (jaundis)dulu.

Pesanan
Kena rajin buat sit up jugak tau untuk kesan cepat.

Gambar hiasan

SELAMAT MENCUBA!

Sumber : Siti NurJannah 

Nak macam-macam info lagi? Sila join channel Telegram keluargagader club