Ada beberapa cara untuk menghilangkan whitehead & blackhead yang ramai wanita di luar sana amalkan. Pun begitu semahunya kita lebih selesa untuk melakukan rawatan wajah ini dengan kos yang murah, tidak menyakitkan dan yang paling penting berkesan.

Melalui perkongsian dua wanita ini dalam bab penjagaan wajah agar bebas daripada whitehead dan blackhead, cukup menarik. Mereka mnggunakan bahan-bahan yang sedia ada di rumah dan siapa sangka kesan yang dipaparkan cukup menggujakan.

Nyata, untuk cantik tidak semestinya perlu treeatment yang mahal-mahal apa yang penting rajin untuk dijadikan amalan.  Barulah muka bersih dan cantik berseri.

Jadi, jom semak bagaimana cara mereka amalkan!


CARA 1

Blackhead dengan whitehead ni paling banyak duk bertepek kat hidung dengan dagu. Bila pegang part tuh boleh rasa tajam-tajam.

Ok sambil cuci muka nak tidur malam kan cuba korang try tips ni. Ni in case kalau kebetulan takde skrub dekat rumah. Tapi ok je nak terus guna cara ni sebab memang berkesan. Untuk yang belum tau korang boleh cuba.

Bahan yang di perlukan :

IKLAN

Berus gigi ( pastikan guna khas untuk ni je jangan rembat laki punya pulak ).

Ubat gigi letas sikit je sekadar keperluan.

Sedikit garam ikut pada nisbah ubat gigi.

Untuk seterusnya boleh tengok step by step pada video. Video malas nak edit lelawa sebab tak prepare awal haha. Hope membantu mereka yang nak cuba tips ni.

Eh layan pulak dengar lagu ni ?

Posted by Nana Robil on 10hb Februari 2018

Amaran : Kalau ada jerawat atau luka pada kulit dinasihatkan jangan buat tips ni ya!

sumber : Nana Robil


CARA 2

 

Muka gebu modal 50sen ja..

Guna putih telur dan kapas muka 3keping ja…

Chenot dah amalkan dari masa umur 20tahun sampai sekarang..
Whitehead, blackhead, bulu-bulu halus kat muka semua keluar…memang rasa muka licin..

Amalkan seminggu sekali kulit muka jadi cerah dah gebu..

Posted by Aznor Aziz on 7hb Januari 2018

Selamat mencuba…lepasni selfie takpayah guna filter dah..

sumber : Aznor Aziz