Selalu beli cili boh kat supermarket, simpan tak sampai seminggu, dah berkulat dan berbau. Padahal baru guna sekali dua untuk masak. Frust betul.
Bagi yang melalui situasi begitu tentu menyebabkab mood memasak hilang. Mana taknya, nak masak kena cari cili kering yang baru. Proses nak buat cili boh pun ambil masa.
Jadi apa kata ikuti perkongsian ini. Cara simpan cili boh mengikut caranya boleh tahan lama sampai 3 minggu tau. Elok je dalam fridge tak kulat & tak berbau.
Jom lihat cara penyediaannya!
CARA PENYEDIAAN
Selamat mencuba!
Edit : Kalau nak guna chopper pun boleh juga. Tapi make sure cilinya pilih betul-betul. Kadang-kadang ada tangkai, tamouk cili, habuk guni & pernah terjumpa gumpal rambut. Takut nanti termakan sekali.
Sumber: Fadiznuur Mohd Zin
.
Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA atau join keluargagader club