Wanita pastinya suka kepada kecantikkan diri termasuk ingin memilik badan yang langsing  walaupun sudah beranak pinak.

Bayangkan jika mengalami perut buncit dan menggeleber sungguh memalukan dan merimaskan. Tentu rasa tak selesa bila mata orang asyik tertumpu pada bahagian perut.

Paling sedih bila ada teman menegur, ‘eh, dah berapa bulan dah ni..’.. Rasa nak nangis tepi bucu katil. Nak marah pun, memang betul pun, perut buncit.

Jadi tentu ada caranya untuk perut kembali kempis. Selain bersenam apa kata cuba petua yang dikongsikan oleh puan  Eiscya Isa   Boleh follow caranya yang sungguh bermanfaat. Ramai yang share petuanya. Jom cuba, guna tiga bahan je!

Perut macam PREGNANT 9 BULAN dh takda dengan amalkan minum Air miss kerengga

Atau eiscya panggil air carbo blocker..nak tau kenapa?baca dekat bawah k..

Eiscya tau ramai yang ada masalah pregnant tp bsalin nyer idok..aka perut buncit la kan..jgn risau .so,ni la jalan penyelesaian nyer.

Air ni sememangnya akan membuatkan lelamak anda menagis Dan juga menyebabkan anda terpaksa beli baju baru..sbb nanti suma baju korang longgar..
.
So raya ni boleh ler korang suma jadi miss kerengga..
.
Ini merupakan petua yg diperturunkan pyoor dari Thailand.. klau korang prasan tgk badan aweks2 Thailand suma cikeding kurus, kulit pun cantik je kan?
.
Salah satu rahsia diorang ada lah air ni la..air yg kekalkan badan diorang kurus n kulit yg cantik

………………………………………………………………………….

IKLAN


.
BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN
Tak susah pun suma bahan dapur je…jimat lagi tau

Asam glugur (5 ke 8keping)/eiscya Guna cikit sbb asam hbis malas nk p beli
Gula melaka
Daun pandan(simpul atau koyakkan
air 5gelas
(Sesapa yg xsuka manis boleh abaikan gula melaka)

Amalkan minum sebelum makan..minum suam2 atau sejuk..tapi of coz yg suam bagus.

Cara pembuatannya

Renih sampai daun pandan bertukar warna n layu

Posted by Eiscya Isa on Thursday, 26 April 2018

Khasiat asam gelugur

Asam gelugur
Mengandungi pelbagai vitamin,mineral,serta sebatian penting sperti
●hydroxyl citric acid(HCA),
●serat
●hidroksi sitrik
●flavonoid
●asid askorbat(cantikan kulit)
●asid tartarat
●membantu menurunkan kadar kolestrol jahat(triglycerides &LDL),dan boleh membantu meningkat kan kadar kolestrol baik(LDL)

Berkhasiat

Semua kandungan tersebut sangat bermanfaat untuk mencantikan kulit dan untuk menurun kan berat badan.
.
Kandungan HCA yg tggi pda asam gelugur dapat membantu mngurangkan nafsu mkn serta mencegah pembentukan lemak dari pnghasilan gula dari karbo yg diambil dlm makanan.

Maksudnye klau korang minum air ni,badan korang xkan serap lemak atau lemak xkan buat meeting dalam badan korang dalam bahasa mudahnyer😘

Best kan?mkn tp lemak xstay.

Haa sebab tu eiscya panggil as air carbo blocker..dh clear?

gula melaka
●mngandungi pelbagai vitamin Dan bagus untuk antioksidan.
●rendah glisemik indeks berbanding gula putih

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2104647566479151&id=100008017834109

daun pandan
●hilangkan bau badan
●anti oksidan
●menghilangkan lenguh2 badan

minum setengah atau sejam sebelum makan

Ingat klau nak cantik nak kurus korang mesti makan the real food bukan fast fud wokeh…

Sebarang copy mengopi adalah tidak dibenarkan..
Share untuk kebaikkan bersama..

Sebarang explanation berkenaan petua ini n mengapa eiscya gunakan gula melaka ada di wall eiscya..so rajin2 la scroll ok..explanation based on science

Selamat mencuba

Oh yea yang mana perut buncit and angin satu badan boleh Cuba bubble belly ok..siap pakej terkurus Tanpa sengaja lagi

Kredit: Eiscya Isa