Tentu ramai yang suka makan kuih donat. Donut yang gebu dan lembut sudah tentu menjadi kegemaran ramai. Jika makan sebiji memang tak cukup, lebih lagi jika rasa gebu dan keenakan donut itu membuka selera terutama ketika sarapan pagi.
Selain membeli donut di kedai, kita boleh cuba membuat donut di rumah. Bahan-bahan nak buat pun mudah. Tapi hati-hati, jika salah sukatan mungkin donat tak menjadi.
Tak perlu risau, kepada newbie yang baru nak cuba membuat donut, apa kata cuba resipi sukatan yang disediakan oleh puan Fara Abu Hassan
di Masak Apa Hari Ini.Ikuti perkongsiannya.
BAHAN-BAHAN BUAT DOH DONUT
CARA BUAT DOH JADI LEMBUT
GUNA GELAS AJE NAK BENTUK JADI BULAT
BOLEH BUAT FROZEN LAGI. STOK BUAT BEKALAN KE OPIS ATAU SEKOLAH
SIAP! GEBUS GEBAS
Selamat mencuba.
Kredit:Fara Abu Hassan