Jangan bimbang dan buntu nak hidangkan juadah untuk tetamu bila mana balang biskut raya semakin ringan. Ada baiknya anda sambut tetamu yang datang berkunjung dengan sebiji kek buatan sendiri atau sediakan puding istimewa.

Melihat sahaja puding yang disajikan di atas meja pasti gembira tetamu yang berkunjung. Puding Laici Susu antara penyuntik bangkit selera buat semua.

Kuih Raya Dah Makin Habis, Sediakan Puding Laici Susu Buat Tetamu, Ringkas Je!

Resipi perkongsian Puan Mastura Razali ini nampak sedap dan ringkas. Jom cuba!

Ads

Puding laici susu…semudah a b c. Layan time sejuk baru terangkat . 

PUDING LAICI SUSU

Ads

Bahan-bahan:
1 peket serbuk agar-agar (10g)
5 cawan air (cawan metrik)
3/4 cawan gula
1 tin susu cair
1 tin laici

Ads

Caranya:

Kuih Raya Dah Makin Habis, Sediakan Puding Laici Susu Buat Tetamu, Ringkas Je!

  1. Kisar 1 tin laici dengan 1 cawan air laici. 
  2. Kisarkan sekejap jangan sampai halus.
  3. Baki air laici simpan, jadikan kuah semasa makan puding.
  4. Kuih Raya Dah Makin Habis, Sediakan Puding Laici Susu Buat Tetamu, Ringkas Je!
  5. Satukan semua bahan dalam periuk dan biarkan hingga mendidih.
  6. Bila semua dah hancur, tuangkan ke dalam acuan.
  7. Biarkan mengeras.

Kredit: Mastura Razali

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI