Kek Marble paling mudah nak buat, inilah resipi yang dikongsikan oleh Azlina Ina Fans. Nak tahu caranya, jom kita tengok ni.

Asaamualaikum anak2 mak.Korg semua syg mak kan? kite nak tolong ibu2 lain kan? tolong ka mak like komen dan share boleh? kita sama2 kongsi pahala ni kite sama2 gembirakan hati ibu2 yg tekurung xtau nak buat apa.Kdg resepi ade tp semua susah2.Resepi kalini pakai senduk boleh pakai garfu boleh pakai whisk pn boleh.Nak bakar boleh nak kukus boleh nak pakai periuk nasik boleh.Penting resepi ni jimat bahan dan sgt senang.
kek marble moist gebu 5 bahan

Bahan2 mudah
1 cawan 1/2 majerin.( pakai cawan minum kopi kontot tu je tp apa2 cawan sebenar nye xkisah janji korg gune satu cawan yg sama je tuk semua sukatan ok.)
1 cawan susu pekat( ni xmanis tawar sket sbb mak mmg xsuke manis sgt tp ikut korg kalau nak ngam2 rasa die 1 cawan 1/2 ye )
4 biji telur greed b kalau c 5 ye
2 cawan tepung self rising kalau xde pakai tepung gandum tambah 1 sk baking powder eh dan klau nak kukus tambah 1 sk soda bikarbonat( jgn lupe ayak)
2 sb serbuk koko( kalau xade pakai milo 3 sb kalau xde pakai serbuk kopi halus 1/2 sb kalau xde juga pakai la sirap 1sb jadi jugak marble nye cuma warne lain)
Cara membuat:

IKLAN

Satukan dalam besen atau bowl majerin dan susu pekat kacau kan atau xkisah pakai ape janji sebati xyah kembang2 pn
Ok tambah satu2 telur sambil whisk atau kacau sebati je.sampai abis 4 biji td ok
ok dapat mcm ni lebeh kurg
Tambah tepung kacau laju2
Jadi gini lah senang nye.
Bahagi dua bekas 1 bekas letak serbuk koko td kacau
Loyang saiz 7 ye kalau 8 die xtinggi nanti tuang adunan mcm gambar tuh sampai abis
Atas die lorek2 kan panas kan oven.

Bakar suhu 170 masa 45-50 mnt api atas bawah ek.Bile dah masak terus keluakan tebalik kan atas board atau redai
kalau kukus 45 mnt ye.

makan panas2 ade plak kopi o atau teh o.Aduh mmg ngam lah.Selamat mencuba resepi mudah mak ok