Jagung rebus yang viral satu ketika dahulu bila ditambah dengan susu sudah buat semua orang cair, inikan pula jagung rebus dengan keju, susu pekat dan butter ni. Memang terlajak sedap dan lemak berkrim.
Tengok gambar pun dah buat kita terliur. Jadi kenalah cuba.
Resepi yang dikongsikan oleh  Siti Nabilah Jamaluddin ni memang mantap. Tengok sajalah bahan-bahan yang digunakannya, memang tip top lemaknya. Confirm sedap!
Jagung Cheese Leleh Terlajak Berkrim, Tak Mampu Nak Tengok Je, Wajib Cuba!
Jom cuba.

Bahan-bahan:

Ads
  • 4 tongkol jagung
  • 1 tin susu cair (saya guna fresh milk Dutch lady)
  • 2 sudu besar susu pekat (kalau nak manis bole tambah lagi)
  • 2 sudu besar planta /buttercup
  • Garam
  • Lada sulah
  • 4 keeping Cheddar
Jagung Cheese Leleh Terlajak Berkrim, Tak Mampu Nak Tengok Je, Wajib Cuba!
Caranya:
1. Masukkan semua bahan dalam periuk dan biarkan mendidih.
2. Siapa nak wangi boleh letak daun pandan.

Siap!

Ads
Ads
Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI