German Cookies, Biskut Raya Cair Di Mulut, Cukup Mudah Nak Buat. Guna 5 Bahan Jer. Wanita Ni Kongsikan Resipinya!

German Cookies ni antara Biskut Raya paling senang nak buat. Selain bahan yang digunakan sedikit, cara mengadunnya juga mudah. Hanya gentel-gentel, bakar dan siap. Mudah kan!

Paling best biskut ini yang mudah cair di dalam mulut. Gerenti anak-anak suka. Untuk ibu-ibu yang nak cuba, boleh gunakan resipi yang dikongsikan oleh Azura Felula  ini.

Ads

German Cookies, Biskut Raya Cair Di Mulut, Cukup Mudah Nak Buat. Guna 5 Bahan Jer. Wanita Ni Kongsikan Resipinya!

Ads

Resepi:
350 gram mentega (saya guna Anchor Salted)
375 gram tepung kentang/potato starch
200 gram tepung gandum
100 gram gula aising, diayak
secubit garam

Ads

Cara penyediannya:
1- Satukan tepung kentang dan tepung gandum, ayak dan ketepikan. Putar mentega dengan gula aising hingga sebati, masukkan garam. Perlahan kelajuan dan masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga menjadi doh yang lembut. Rehat kan sekejap. bahagikan kepada 7 bahagian dan masukkan warna yg disukai
2- Ambil sedikit adunan, kemudian bulat-bulatkan dan susuh atas dulang pembakar. guna garfu dan tekan atas bebola tadi hingga sedikit leper dan membentuk corak. Buat hingga siap.
3-. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 175C selama 20 minit. Sejukkan atas jaringan sepenuhnya sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.

German Cookies, Biskut Raya Cair Di Mulut, Cukup Mudah Nak Buat. Guna 5 Bahan Jer. Wanita Ni Kongsikan Resipinya!

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI