Cara Mudah Buat Kek Gula Hangus. Guna Periuk & Masak Atas Dapur Tak Perlu Perap. Ini Resipinya!

Share

Cara mudah sediakan Kek Gula Hangus @ Sarang Semut. Hanya guna periuk dan dimasak didapur biasa. tetapi hasilnya memang menjadi. Yang penting tak perlu perap lama.
Jom admin kongsikan resipi yang disediakan oleh puan Hanizah Ahmad Sabar

.
Kek gula hangus @ sarang semut..
dah biasa buat tapi kali ni lain sikit masak atas dapur gas dalam peyok je..
x perap pon
ok..ni respi ye semua….
Bahan:
3 biji telur
1/2 cawan susu pekat manis
1 sudu teh serbuk vanila
1 cawan tepung gandum
2 sudu makan tepung ubi
1 sudu soda bikarbonat
1 cawan gula
air 1 cawan
3 sudu Planta/ marjerin
2 sudu minyak masak
Cara membuat:
– kacau rata sampai berbuih, guna sudu je
– Masukkan pula 1 cawan tepung gandum jangan penuh sangat. Kacau rata.
– Masak 1 cawan gula sampai warna perang, kemudian masukkan air 1 cawan
– Kacau sampai larut
– Sudah suam tuang dalam adunan tadi, kacau
– Cairkan planta atau marjerin
– Sejukkan dulu, gaul semuanya
– Tapis dan bakar

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club