Biskut Conflakes Nestum, Buatnya Mudah & Rasa Sedap. Makan Sekeping Dua Pun Kenyang!

Share

Tidak lama lagi kita akan berpuasa dan selepas itu, insyaAllah akan beraya. Jadi bolehlah kita panas-panaskan oven yang telah lama tidak digunakan itu dengan menyediakan menu biskut conflake nestum yang mudah dan enak dimakan.

Ini resipinya dan selamat mencuba.

Biskut paling simple dan sedap, tak dapat banyak pun sebab baru keluar oven 2 hero dah amik seorang dekat 3 keping, resepi dekat bawah ya saya share resepi biskut nya, saya panggil biskut conflakes nestum or biskut diet, sebab kalau lapar makan biskut ini jadi kenyang.

Bahan-bahan

conflakes 300g (beli dekat bakery je, kalau nak guna yang kotak pun boleh terpulang)
1 peket nestum 500g
6 sudu makan madu
250g @1 cawan majerin cap pelangai

(nak guna butter cup ke apa tak kisah)
1/4 cawan gula aising (kalau suka manis boleh tambah, ini sebab mak dan abah nak makan manis kena kurangkan..hihi)

Cara2

1. Ramas conflakes sehigga hancur… (manja2 je)selepas itu masukkan nestum…
2. Gaul madu, gula n majerin sehingga sebati(guna senduk je)
3. Masukkan majerin, madu dan gula yang dah sebati ke dlm conflakes n nestum td
4. Gaul sehigga kelihatan melekat dan basah-basah sikit.
5. Masukkan ke dalam acuan mini muffin..dan Padatkan dengan cawan


6. Bakar pada suhu 200°c selama 10minit.. Bergantung pada oven masing-masing,” (panaskan oven selama 10 minit sebelum tu ye)

Sumber  : Nor Zahidah Kamal

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club