Banyak sebenarnya kegunaan nasi putih. Selain dijadikan nasi goreng untuk esok paginya atau keropok jajan, ibu-ibu boleh buat resipi apam nasi ni. Resipi ini dikongsikan oleh puan

Fazilah Md Yussop yang di ambil dari page Masak Apa Hari Ni.. (MAHN). Lebih sedap dan menarik apabila ditambah dengan perasa pandan di dalamnya. Cicah pula dengan kelapa parut yang ditabur sedikit garam. Perghhh memang sedap. Jom cuba!

Selamat pagi semua..pagi ni kita sarapan apam beras pndan..terima kasih sahabat empunya share resepi dlm group ni.. Alhamdulilah..sdap sangat 2..

Apam nasi pandan
Apam Nasi Pandan Gebu & Sedap, Resipi Guna Cawan Je.  Confirm Jadi!Bahan-bahan

2 cawan nasi sejuk

11/2 cawan gula

Ads

2 cawan pati daun pndan

Bahan b

11/2cwan tpung gandum

Ads

2 cawan tepung beras

1 peket mauripan

Cara membuat:

Ads
  • Blend nasi bersama gula n air pandan.. bagi sebati n halus.satukan tepung 2n mauripan
  • Nasi yang dah blend tadi masukkan kdlm tepung.

Apam Nasi Pandan Gebu & Sedap, Resipi Guna Cawan Je.  Confirm Jadi!

  • kacau sebati..masukan pewarna cikit aje nk bagi cntik..
  • Perap selma satu jam setengah.
  • Kukus dalam 15 hingga 20 minit jer, acuan kecik- kecik.

Apam Nasi Pandan Gebu & Sedap, Resipi Guna Cawan Je.  Confirm Jadi!

Apam Nasi Pandan Gebu & Sedap, Resipi Guna Cawan Je.  Confirm Jadi!

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI