Sambutan ulang tahun perkahwinan tidak semestinya kena hadiah mewah tapi hadiah yang dihargai pasangan.

Begitulah yang diamalkan oleh pasangan bahagia ini yang baru menyambut ulangtahun perkahwinan yang ke 13.

Baginya yang penting hidup bahagia dan tenang bersama pasangan bukan meraih perhatian orang lain.

Ikuti perkongsian ini.

Hari ni anniversary kami. 13 tahun hidup bersama kami dah masuk fasa “couple tua” dah . Dua-dua sudah mamahami perangai masing-masing.

Contoh kalau nak beli hadiah, saya tak akan beli barangan aksesori wanita. Walaupun purse dia dah buruk macam ni dia bukan excited kalau bagi hadiah purse.

IKLAN

Dia suka guna barang yang sama lama-lama.

Barang kemas pun di tak suka. Tak pakai langsung walaupun satu. Anak-anak perempuan follow mama diorang, zero barang kemas.

Alat mekap juga sama. Lama dah tak ada barang mekap. Dua bulan lepas je terpaksa beli gincu dan bedak compact sebab TV3 nak datang shooting kat rumah. Minat natural beauty.

Alhamdulillah hidup simple dan tenang bila tak perlu nak impress orang sekeliling dengan material. Ada orang cakap mereka rasa dipandang rendah kalau tak pakai barang kemas mahal, tak pakai pakaian branded, nampak tak kaya.

Tapi Widyana Ali terbalik. Dia pakai baju rm20 tapi orang cakap harga ratus-ratus. Tak pakai benda mahal dan barang kemas tapi orang tetap pandang tinggi sebab dia memang tinggi.

Sebenarnya tak perlu nampak kaya, tak perlu nak impress orang. Yang penting kaya jiwa, ini kekayaan yang sebenar.

Kalau nak bagi hadiah kena pergi Ikea. Yang ni dia suka. Tapi sekarang PKPB. Tunggu anniversary tahun depan ye baby haha.

Sumber: Mohd Yazid Ismail